fbpx

Geamurile curate reprezintă un aspect important al oricărei case sau clădiri. Curățarea geamurilor regulată nu doar îmbunătățește aspectul estetic al locuinței, ci și permite mai multă lumină să intre în încăpere și oferă o vedere mai clară către exterior. Dacă te întrebi cum să cureți eficient geamurile, acest ghid complet îți va oferi sfaturi și instrucțiuni utile pentru a obține rezultate strălucitoare.

Cuprins:

1.Introducere

2.Echipament necesar

3.Pregătirea suprafeței

4.Prepararea soluției de curățat

5.Metode de curățare a geamurilor

5.1 Spălarea manuală

5.2 Utilizarea unui mop 

5.3 Utilizarea unui aspirator profesional pentru curățarea geamurilor

6.Tehnici de curățare eficiente

6.1 Mișcări circulare

6.2 Ștergerea în linii drepte

6.3 Evitarea petelor și urmelor

7.Curățarea ferestrelor dificil accesibile

8.Curățarea geamurilor exterioare

9.Îngrijirea și menținerea geamurilor curate

10.Măsuri de siguranță

11.Întrebări frecvente

11.1 Cum descurc petele persistente de pe geamuri?

11.2 Pot folosi o soluție de curățare homemade?

11.3 Care este cel mai bun moment pentru a curăța geamurile?

11.4 Este important să cureț geamurile în mod regulat?

12.Concluzie

1. Introducere:

Curățarea geamurilor poate părea o sarcină dificilă, dar cu produsele și echipamentele potrivite, oricine poate obține rezultate profesionale. În acest ghid, vei învăța pașii necesari pentru a curăța geamurile în mod eficient și pentru a obține un rezultat strălucitor.

2. Echipamentul necesar pentru curățarea geamurilor:

Pentru a curăța geamurile, vei avea nevoie de următoarele echipamente:

1.O găleată cu apă caldă și lichid de vase

2.O cârpă moale din microfibră sau o lavetă

3.O perie moale sau un burete cu canelura

4.O soluție de curățat geamuri sau o soluție preparata de tine 

5.Un scaun solid sau o scara

6.Un aspirator profesional de curățare a geamurilor (opțional)

7.Hârtie de ziar sau o hârtie de bucatarie groasa

3. Pregătirea suprafeței:

Înainte de a începe curățarea geamurilor, asigură-te că suprafața este pregătită corespunzător. Închide ferestrele și îndepărtează orice obiecte sau ornamente care ar putea sta în calea curățării. Socate plasele de țânțari și depozitează-le în cada sau dus. 

4. Prepararea soluției de curățat:

Dacă nu ai deja o soluție de curățat geamuri cumpărată, poți să o pregătești singur folosind o combinație apă și detergent pentru vase. Într-un recipient cu pulverizator adauga 50 – 100 ml detergent de vase și 500 ml apa. De asemenea, detergentul de vase în combinație cu apa este foarte bun la îndepărtarea urmelor de calcar de pe geamuri si/sau cabina de dus.

curatare geamuri apartament
servicii profesionale de curatare a geamurilor

5. Metode de curățare a geamurilor:

5.1 Spălarea manuală:

Una dintre cele mai comune metode de curățare a geamurilor este spălarea manuală. Pentru aceasta, începe prin a pulveriza soluția de geamuri cumpărată sau făcută pe geam iar apoi folosește peria moale sau buretele cu canelura pentru curățarea în profunzime cu mișcări circulare. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață a geamului și îndepărtează murdăria și petele persistente cu atenție. După care șterge suprafață curățata cu hârtie de ziar, hârtie de bucatarie mai groasa sau o lavetă special de geam.

5.2 Utilizarea unui mop:

Pentru geamurile de mari dimensiuni sau cele situate la înălțime, poți utiliza un mop. Acesta este prevăzut cu un mâner telescopic ceea ce îți permite să ajungi la geamurile mai dificil accesibile. Aplică soluția de curățat pe mop și folosește mișcări verticale sau orizontale pentru a curăța geamul.

5.3 Utilizarea unui aspirator profesional pentru curățarea geamurilor(Opțional):

Pentru o curățare mai rapidă și mai eficientă, poți utiliza un aspirator profesional de curățare a geamurilor. Acesta folosește o tehnologie specială pentru a aspira murdăria împreună cu apa și a lăsa suprafața geamului curată și fără urme. Asigură-te că urmezi instrucțiunile producătorului în timpul utilizării.

curatare tocarie geamuri
stop murdarie – curatenie geamuri

6. Tehnici de curățare eficiente:

Pentru a obține rezultate strălucitoare, iată câteva tehnici eficiente de curățare a geamurilor:

6.1 Mișcări circulare:

În timpul curățării manuale a geamurilor, folosește mișcări circulare pentru a îndepărta murdăria și petele. Această metodă ajută la eliminarea eficientă a urmelor de mizerie, excremente ale păsărilor, etc. și lasă geamul strălucitor.

6.2 Ștergerea în linii drepte:

După ce ai aplicat soluția de curățat și ai îndepărtat murdăria cu buretele cu canelura sau mopul șterge apa și soluția de pe geam folosind un ziar sau o lavetă de geamuri. Folosește mișcări drepte, de sus în jos sau de la stânga la dreapta, pentru a evita apariția darelor de apa și soluție.

6.3 Evitarea petelor și urmelor:

Pentru a evita apariția petelor și urmelor pe geamuri, ca eviti curățarea geamurilor în timpul zilelor foarte calde, deoarece soluția de curățat se poate usca rapid și lăsa urme. Mai ales soluțiile făcute în casa folosind detergent de vase.

7. Curățarea ferestrelor dificil accesibile:

Pentru geamurile amplasate în locuri greu accesibile, cum ar fi cele de la etajele superioare sau cele situate în apropierea unor obiecte sau structuri, poți utiliza un mop cu un mâner telescopic. Astfel, vei putea ajunge cu ușurință la aceste geamuri și le vei curăța eficient.

8. Curățarea geamurilor exterioare:

Curățarea geamurilor exterioare poate fi mai dificilă și necesită adesea utilizarea unei scărițe sau a unui mop telescopic extensibil. Asigură-te că iei măsuri de siguranță adecvate și că ai o poziție stabilă în timpul curățării. Dacă geamurile sunt foarte murdare, este posibil să fie nevoie să aplici soluția de curățat și să perii mai intens pentru a le curăța în profunzime.De asemenea, nu iti recomandam sa ieși în afara locuinței pentru a curata geamurile dacă ești la un etaj superior. Pentru evitarea situatililor neplăcute sau a accidentelor cel mai bine apelează la o firma de curățenie care au experți ce te pot ajuta!

9. Îngrijirea și menținerea geamurilor curate:

Pentru a menține geamurile curate și strălucitoare în timp, ia în considerare următoarele măsuri:

1.Curăță geamurile cel puțin o dată pe lună sau mai des, în funcție de necesități.

2.Evită utilizarea produselor chimice agresive sau a instrumentelor abrazive care pot deteriora geamurile.

3.Îndepărtează imediat petele sau murdăria accidentală pentru a preveni depunerea și dificultatea îndepărtării ulterioare.

4.Asigură-te că ferestrele și ramele sunt în stare bună, repară orice defect sau fisură pentru a preveni infiltrarea apei și deteriorarea geamului sau a tocariei.

10. Măsuri de siguranță:

În timpul curățării geamurilor, este important să respecți măsurile de siguranță adecvate. Iată câteva sfaturi importante:

1.Asigură-te că scara sau scaunul sunt stabile și se sprijină în mod sigur fără a se mișcă.

2.Nu forțați curățarea geamurilor dacă nu puteți ajunge la ele în siguranță. În acest caz, este mai bine să contactezi o firma specializată pentru curățarea geamurilor.

3.Evitați să curățați geamurile în condiții meteorologice nefavorabile, cum ar fi vântul puternic sau soare arzător.

11. Întrebări frecvente:

11.1 Cum scap de petele persistente de calcar de pe geamuri?

Pentru petele persistente de calcar, poți utiliza o soluție de curățare mai puternică, cum ar fi alcoolul izopropilic sau după cum v-am recomandat mai sus soluție de vase combinata cu apa! Aplică soluția pe o lavetă sau pe un burete cu canelura și freacă suprafață de cel putin 2 ori.

11.2 Pot folosi o soluție de curățare homemade?

Da, poți utiliza o soluție de curățare homemade, folosind o combinație de apă și detergent de vase. Asigură-te că soluția este echilibrată și nu conține substanțe care pot deteriora geamurile. Folosește 50-100 ML soluție la 500 ML apa.

11.3 Care este cel mai bun moment pentru curățarea geamurilor?

Cel mai bun moment pentru a curăța geamurile este într-o zi senină, dar nu foarte caldă. Astfel, soluția de curățat nu se va usca prea repede, lăsând urme.

11.4 Este important să curăț geamurile în mod regulat?

Da, este important să curățați geamurile în mod regulat pentru a le menține curate și strălucitoare. Curățarea frecventă previne acumularea murdăriei și petelor permanente și menține geamurile într-o stare bună.

Concluzie:

Curățarea geamurilor poate fi o sarcină obișnuită, dar care necesită puțină planificare și utilizarea tehnicilor corecte pentru a obține rezultatele dorite.

 De asemenea, trebuie sa te înarmezi cu răbdare pentru ca procesul poate fi unul de durata . 

Prin pregătirea corespunzătoare a suprafeței, utilizarea unei soluții de curățat adecvate și aplicarea tehnicilor eficiente de curățare, vei putea menține geamurile curate și strălucitoare în casa ta. Asigură-te că respecți măsurile de siguranță. 

Așadar, fă primul pas către geamuri strălucitoare și luminoase și bucură-te de o vedere clară și frumoasă a lumii exterioare.

Dacă nu ai timpul necesar sau răbdare pentru curățarea completa a geamurilor, te putem ajuta noi. Solicita-ne o oferta și relaxeaza-te în timp ce beneficiezi de curățarea geamurilor într-un mod profesional.

Citeste si...