fbpx

Ghidul complet pentru curățarea mochetei din birouri: Sfaturi, trucuri și cele mai bune practici

De ce păstrarea curată a mochetei din birouri este esențială pentru un mediu de lucru profesional

curățarea mochetei în birouri

Mochetele din spațiile de birouri sunt supuse unui abuz foarte mare, din cauza traficul intens și constant, lichidelor vărsate și petelor de noroi. Păstrarea lor curate este esențială pentru menținerea unui mediu de lucru profesional și plăcut. 

Dar cu atât de multe tipuri diferite de mochete, produse de curățare și metode disponibile, poate fi dificil să știți de unde să începeți. 

De aceea, am creat acest ghid definitiv pentru curățarea mochetei din birouri. Aici veți găsi tot ce aveți nevoie să știți despre curatarea si menținerea mochetei din biroul dvs. în cea mai bună stare: sfaturi, trucuri și practici pentru curățarea profundă a petelor.

Tipuri de mochete

Înțelegerea diferitelor tipuri de mochete din birouri: Fir Lung (tăiate) si Fir Scurt ( buclă)

Când vine vorba de mochetele din birouri, există două tipuri principale: fir lung si fir scurt. 

Mochetele cu fir lung sunt tăiate la un anumit unghi și stau drepte, în timp ce mochetele cu fir scurt sunt încolăcite înapoi în interiorul mochetei.

Mochetele cu fir lung sunt caracterizate de fire iesite in relief care sunt tăiate la o anumita inaltime, ceea ce le face să stea drepte. Acestea ofera o senzație mai moale decât mochetele cu fir scurt (buclă). 

Tipurile comune de mochete cu fir lung (tăietură) sunt: saxony, velvet.

Mochetele cu fir scurt (buclă), pe de altă parte, sunt caracterizate de fire care sunt încolăcite înapoi în suportul mochetei. Aceste mochete sunt mai dense și mai rezistente la uzura decât mochetele cu tăietură. 

Sunt, de asemenea, mai bune la ascunderea murdăriei și petelor, făcându-le ideale pentru zonele cu trafic intens. Tipurile comune de mochete cu buclă sunt: berber și mocheta nivelată.

Înțelegerea tipului de mochetă din biroul dvs. este crucială pentru determinarea metodelor de curățare cu cele mai mari sanse de reusita. 

De exemplu, dacă aveți o mochetă cu fir scurt, este idicat sa folositi peria aspiratorului cand o aspirati, în timp ce pentru o mochetă cu fir lung este mai bine curățată doar cu teava aspiratorului fara perie.

Curățarea petelor.

Acționați rapid și eficient: Importanța curățării petelor în întreținerea mochetei din birouri

Indiferent cât de bine vă întrețineți mochetele din birouri, lichidele varsate și petele sunt inevitabile. De aceea, este important să aveți un plan pentru curățarea petelor.

Cheia pentru o curățare a petelor reușită este să acționați rapid. Cu cât petele stau mai mult, cu atât va fi mai greu să le eliminați. Nu frecați petele, deoarece acest lucru poate face să se răspândească.

Uite câteva sfaturi și trucuri pentru eliminarea unor tipuri specifice de pete:

I. Pentru petele de cafea: Amestecați 1/4 soluție de detergent de vase și o cană de apă caldă. Aplicați soluția pe pete și apoi clătiți cu apă.  Tineti minte: nu frecati, doar tamponati cu o laveta de microfibra sau o carpa din bumbac.

II. Pentru petele de cerneală: ștergeți petele cu o laveta de microfibra îmbibat în spirt sau acetona. Fiți atenți să nu frecați petele, deoarece acest lucru poate sa inrautateasca situatia si sa intinda pata

III. Pentru petele de vin roșu: acoperiți petele cu sare și apoi turnați vin alb peste sare. Sarea va ajuta la absorbția petei de vin roșu. Apoi, clătiți zona cu apă și ștergeți cu o laveta de microfibra uscata.

Curățarea profesionala

Importanța curățării profesionale: cum să vă mențineți mochetele din birouri ca noi

curățarea mochetei în birouri; curatarea cu monodisc a mochetei

Curățarea profesionala a mochetei din birouri este esențială pentru menținerea aspectului și durabilității lor. Se recomandă să curățați mochetele profesional la fiecare 6-13 luni, în funcție de nivelul traficului.

O firma de curatenie profesională este cea mai bună cale de a asigura o curățare profundă a mochetei din biroul dvs.

Echipa noastră are echipamentul și experiența necesara pentru a va ajuta sa oferiti aspectul de nou al mochetei.

Firma noastră de curatenie, dispune de monodiscuri, masini de pardoseli, aspiratoare cu injectie-extractie profesionale pentru mocheta care pot ajuta la eliminarea petelor grele și la restaurarea aspectului original al mochetei.

Dacă alegeți să închiriați un monodisc si un aspirator cu injectie-extractie pentru curățarea mochetei, asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile producătorului. Este important să utilizați produsele de curățare potrivite pentru tipul de mochetă din biroul dvs. și să evitați suprasaturarea mochetei cu apă sau soluții de curățare.

Atunci când angajați o firma de curatenie profesională, asigurați-vă că verificați recenziile acestora și că întrebați despre metodele lor de curățare și echipamentul utilizat. Este important să aveți încredere în compania pe care o angajați pentru a vă asigura că mochetele din biroul dvs. vor fi curățate în mod corespunzător și că vor arăta ca noi. ( aici puteti vedea recenziile firmei noastre STOP MURDARIE )

Nu ezitați să puneți în aplicare aceste sfaturi pentru a menține mochetele din biroul dvs. curate și proaspete. Nu uitați, este important să acționați rapid și să utilizați metodele și echipamentul potrivit pentru tipul de mochetă din biroul dvs. și să angajați o firma de curatenie profesională dacă este necesar.

Citeste si...